آخرین خبرها و حاشیه های والیبال
ads
ads

معرفی تیم لهستان

معرفی تیم لهستان

قدرت لهستان که بعد از دوران طلایی دهه ۱۹۷۰ در جهان و دهه ۱۹۸۰ در اروپا کم کم رو به افول گذاشته بود، از ابتدای قرن بیست و یکم با یک سیاستگزاری جدید اوج گرفت و با مربی نامدار آرژانتینی؛ رائول لوزانو این غول خفته، دوباره بیدار شد و تا نایب قهرمانی جهان در سال ۲۰۰۶ پیش آمد. سپس نوبت آرژانتینی دیگر؛ دانیل کاستلانی بود که لهستان را به قهرمانی اروپا (۲۰۰۹) برساند و دست آخر هم لهستان با آندره آ آناستاسی ایتالیایی مدال طلای لیگ جهانی ۲۰۱۲ را بر گردن انداخت تا بر همگان ثابت شود؛ لهستان به دوران اوج خود بازگشته است.

والیبال در لهستان یک ورزش ملی و حتی بیش از یک ورزش؛ به مثابه راهی برای زندگی است. علاقه وافر مردم این سرزمین به والیبال باعث شد که مسئولین کشورشان نه تنها میزبانی عظیم مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۴ را بر عهده بگیرند، بلکه استادیوم اصلی فوتبال ورشو را نیز به سالن والیبال تغییر کاربری دهند تا بازی افتتاحیه این مسابقات با حضور ۶۳ هزار تماشاچی برگزار شود و رکوردی دست نیافتنی در جهان والیبال از این حیث؛ به ثبت برسد.

لهستانی ها به دنبال اجرای برنامه بلندپروازانه خود برای کسب مدال های طلای جهان و المپیک، از ابتدای سال ۲۰۱۴ هدایت تیم شان را به استفان آنتیگا؛ کاپیتان سابق تیم ملی فرانسه سپردند. بازیکن ۳۷ ساله ای که تا زمان انتخابش به عنوان سرمربی تیم ملی مردان لهستان، هیچ تجربه مربیگری ملی – باشگاهی نداشت و اتفاقا تا همان سال یعنی فصل ۲۰۱۳ – ۲۰۱۴ در ترکیب تیم اسکرا بِلهاتوف، مشغول توپ زدن در لیگ لهستان بود. او سپس سرمربی سابقش در تیم ملی فرانسه؛ فیلیپ بلان را که هدایت تیم مون پولیه فرانسه را بر عهده داشت، به دستیاری خود برگزید و لهستان با کادر فنی جدیدش به خوشرنگ ترین مدال مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۴ یعنی طلا دست یافت.

حالا لهستان با بازیکنانی که عمدتا در لیگ داخلی اش و بعضا در ایتالیا توپ می زنند، به دنبال حضور موفق در المپیک است و یکی از مدعیان طراز اول صعود مستقیم به ریو ۲۰۱۶ از راه جام جهانی.

این تیم در تاریخ جام جهانی تاکنون به دو مدال نقره دست یافته که دومی اش؛ در دوره گذشته این مسابقات به دست آمد. در همین مسابقات بود که اولین پیروزی تاریخ والیبال ایران مقابل لهستان رقم خورد و ایران موفق شد در جدالی نفسگیر و پرهیاهو با حساب سه بر دو از لهستان مدعی، یک مغلوب بسازد.

بهترین مدافع دوره گذشته جام جهانی؛ مارسین موزدونِک؛ امسال هم با لهستان در این رقابت ها حاضر است. هرچند که حالا نیمکت نشین شده. لهستان همچنان ماریوش وِلازلی؛ مرد سال والیبال جهان (۲۰۱۴) را به دلیل مصدومیت در اختیار ندارد و بارتوش کورک؛ ارزشمندترین بازیکن جهان در سال ۲۰۱۲ را به جای او و در پست او به زمین می فرستد.

ایران و لهستان تاکنون دوازده بازی رسمی مقابل یکدیگر برگزار کرده اند که سهم ایران از پیروزی؛ چهار و سهم حریفش؛ هشت برد بوده است.
دیدارهای رسمی ایران با لهستان از آغاز تاکنون
۱۹۹۸ (قهرمانی جهان): ایران (۰) – لهستان (۳)
۲۰۰۹ (قهرمانان قاره ها): ایران (۱) – لهستان (۳)
۲۰۱۱ (جام جهانی): ایران (۳) – لهستان (۲)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۳) – لهستان (۱)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۳) – لهستان (۰)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۰) – لهستان (۳)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۱) – لهستان (۳)
۲۰۱۴ (قهرمانی جهان): ایران (۲) – لهستان (۳)
۲۰۱۵ (لیگ جهانی): ایران (۱) – لهستان (۳)
۲۰۱۵ (لیگ جهانی): ایران (۲) – لهستان (۳)
۲۰۱۵ (لیگ جهانی): ایران (۳) – لهستان (۲)
۲۰۱۵ (لیگ جهانی): ایران (۱) – لهستان (۳)

لازم به ذکر است تیم ملی لهستان تا کنون در سه دیدار خود در جام جهانی ۲۰۱۵ موفق به شکست تیم های روسیه، آرژانتین و تونس شده و از هر سه بازی حداکثر امتیاز را کسب کرده و اکنون نیز با ۹ امتیاز به علت معدل ست کمتر پایین تر از ایتالیا و امریکا در رده سوم جدول رده بندی قرار دارد.
تیم های ایران و لهستان از ساعت ۷:۳۰ فردا شنبه ۲۱ شهریور به وقت تهران به مصاف یکدیگر خواهند رفت.

تاریخ ارسال : ۲۰ام شهریور ۱۳۹۴
بازدید : 1266 بازدید

نظرات کاربران

مطالب روز والیبال